Неділя, 19 Травня

Зазвичай в рецептах сирників є борошно, іноді в дуже великих кількостях. Однак цей інгредієнт позбавляє сирники найголовнішого — соковитості та неповторного, насиченого смаку сиру, знайомого кожному з дитинства.

Мало хто знає, що сирники можна готувати зовсім без борошна. Від цього вони тільки виграють, не розсипатимуться або розпливатимуться, рідкими також не залишаться. «Дніпро Регіон» ділимться перевіреними хитрощами та ідеальним рецептом.

По-перше, важливий сам сир. Він не повинен бути сухим! У сирники доводиться додавати муку саме через вологість сиру. Якщо ваш сир містить велику кількість рідини, відіжміть його через марлю – це половина успіху.

По-друге, сир має бути дрібнозернистим. Пропустіть його через сито або ретельно розімніть вилкою – результат вас порадує.

По-третє, важливим є співвідношення інгредієнтів. На 500 г сиру візьміть 1 яйце, 1 столову ложку цукру, 2-3 столові ложки манної крупи, за смаком солі та ваніліну. Борошно нам знадобиться лише для обвалки. Щоб приготувати сирники, додайте яйце та цукор до сиру, розімніть і всипте манку, перемішайте. Не варто перевищувати кількість цукру, оскільки він розріджує тісто.

Нарешті, четвертий секрет – обов’язково дайте сирній масі “відпочити” близько 15 хвилин. Якщо цього не зробити, сирники розваляться прямо на сковорідці. А за чверть години манна крупа розбухне і вбере надлишки рідини.

Зі зазначеної кількості інгредієнтів формуємо приблизно 10 сирників. Вони вийдуть пружними та м’якими. Злегка обвалюємо їх у борошні і обсмажуємо з двох сторін на товстостінній сковороді з невеликою кількістю олії на повільному вогні. Дві-три хвилини для кожної сторони буде достатньо. Сирники чудово збережуть форму, вийдуть пишними та дуже смачними!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

4.8 6 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: