Середа, 27 Листопада

Коли на дворі літо і овочевий достаток, то хочеться приготувати щось смачненьке з овочів. «Дніпро Регіон» ділиться з вами перевіреним смачним рецептом, який завжди йде “на ура” не лише вдома, а й на пікніках. Рецепт маринованих баклажанів під гриби гарний тим, що його можна їсти як холодну закуску, салат і консервувати в банки на зиму.

Складові:

  • 5 кг баклажан,
  • 3 стол.ложки солі,
  • 0,5 кг цибулі ріпчастої,
  • 4-5 головок часнику,
  • олія без запаху.

Для розсолу:

  • 2 склянки води,
  • 0,5 склянки 6% оцту,
  • лавровий лист, 6-8 шт.
  • чорного перцю горошком.

Приготування:

  1. 1. Баклажани вимити і очистити від шкірки (обов’язково), нарізати їх невеликими товстенькими смужками, як грибні ніжки.
  2. Скласти в широку миску, щоб було зручно перемішувати.
  3.  Посолити 3 столовими ложками солі, дати постояти 2 години, щоб їх вийшов коричневий сік.
  4.  Поки баклажани відпочивають, ми підготуємо цибулю та часник. Ці овочі очистити від шкірки, вимити, обсушити. Цибулю нарізати півкільцями, а часточки часнику навпіл.
  5.  На сковороду наливаємо 2 столові ложки рослинної олії, розжарюємо її, тепер беремо потроху баклажан і обома руками віджимаємо їх, кладемо в розігріту олію і злегка обсмажуємо з обох боків. Відразу хочу сказати, що повну сковороду не варто накладати, а обсмажувати баклажани варто тонким шаром.
  6.  Смажити їх теж не потрібно, тільки трохи щоб прихопилися.
  7.  Обсмажені баклажани викладаємо в каструлю шаром 3-4 см, а зверху кладемо частину нарізаної цибулі та часнику. І так далі, шар обсмажених баклажан-цибуля-часник, доки не закінчаться всі овочі.
  8.  Тепер готуємо розсіл. У ємність наливаємо 2 склянки води, додаємо чорний перець горошком, лавровий лист і 1/2 склянки оцту. Закип’ятити та залити цим розсолом баклажани. Накрити кришкою, коли охолонуть поставити в холодильник на 1,5-2 доби. Я зазвичай тримаю
    баклажани під гриби дві доби.
  9.  Якщо ви захочете закрити мариновані баклажани під гриби на зиму, їх слід розкласти в чисті 0,5 л. банки, стерилізувати 15 хвилин, закатати кришками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: