Субота, 4 Травня

Авокадо полюбилося багатьом і завойовує все більшу популярність. Тим, хто проходить повз авокадо в супермаркетах, Дніпро Регіон рекомендує до нього придивитися уважніше. Це – унікальний представник рослинної їжі. Він офіційно занесений в Книгу рекордів Гіннеса як найпоживніший фрукт. Хоча називати його фруктом досить дивно, бо його не їдять як грушу або яблуко.

М’якоть авокадо жирна і несолодка. Не можна вживати в їжу кісточку і шкірку, тому що в них міститься токсична речовина персин, що захищає сам плід від грибків і паразитів, а в людини може викликати розлад травлення або алергічні реакції.

Яку користь нашому організму може принести авакадо?

АВОКАДО БАГАТИЙ НУТРІЄНТАМИ

Плоди авокадо багаті кремнієм (в 100 г – 213% від денної норми), бором (відповідно – 143%), нікелем (140%). А ці елементи впливають на стан кісток, суглобів, судин, шкіри, волосся, відіграють роль в обміні жирів, вуглеводів, гормонів. Особливо важливо приділяти увагу цим елементам жінкам з клімаксом. Також це хороше джерело калію і магнію.

АВОКАДО ПОЛІПШУЄ ІМУНІТЕТ, РОБИТЬ ОРГАНІЗМ МОЛОДШИМ

Високий вміст і унікальна комбінація природних антиоксидантів в авокадо – насамперед вітамінів, мінералів і ненасичених жирних кислот- допомагають організму боротися із запаленнями, посилювати імунітет.

100 г авокадо містить 1,5 добової дози фітостеринів, які зменшують концентрацію холестерину в людському організмі, сприяють виробленню колагену, зберігаючи молодість шкіри.

Необхідно знати, що фітостерини також мають антиандрогенний ефект – знижують рівень і активність чоловічих гормонів андрогенів. Тому його слід включати в раціон харчування жінкам, у яких визначають високий рівень чоловічих гормонів, наприклад у разі полікістозу яєчників або клімаксу.

Включати авокадо в чоловічий раціон потрібно з обережністю. Регулярне вживання може призвести до порушень гормонального фону у чоловіків, зниження рівня тестостерону – чоловічого статевого гормону.

Але таку властивість авокадо можна використовувати чоловікам у разі наявності гіпертрофії або аденоми простати. Це позитивно впливає на залозу. Вчені вважають, що вживання авокадо знижує ризик розвитку раку передміхурової залози

Слід пам’ятати, що на 100 г авокадо, а це половинка м’якоті одного фрукта, припадає близько 120-160 калорій (залежно від сорту), в основному за рахунок жиру. І хоча в його складі дуже корисні незамінні жирні кислоти -омега-3, омега-6, а також Омега- 9, зловживати цим фруктом не слід. Адже в 100 г близько 15 г жирів, що становить практично половину добової норми рослинних жирів.

АВОКАДО ЛЕГКО ГОТУВАТИ

Плід має м’яку вершкову консистенцію. Це дозволяє включати його до складу різноманітних страв. Як правило, авакадо їдять сирим. Використовують як окрему страву або в складі салатів, бутербродів, суші, фруктово-овочевих смузі.

У різі теплової обробки – варіння, смаження, запіканнія – авокадо набуває гіркий, неприємний смак через вміст в ньому таніну.

АВОКАДО В ХАРЧУВАННІ

Через високий вміст харчових волокон авакадо дуже гарно поєднується з овочами. Також цей фрукт буде корисний під час посту.

Завдяки багатому мінеральному, жирнокислотному, вітамінному складу авокадо – дуже корисний для здоров’я фрукт.

Також ми розповідали, що фахівці назвали корисний напій для серцево-судинної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: