Субота, 23 Листопада

13 січня – напередодні Старого Нового Року називається Щедрим Вечором. З давніх часів у цей день святкову вечерю розпочинали з куті, яку також називали щедрою. Від різдвяного блюда вона відрізнялася додаванням олії та вершків. Традиційний рецепт приготування вам підкаже Дніпро Регіон.

Що потрібно для приготування щедрої куті:

  • Пшенична крупа – 200 г;
  • родзинки, курага, сушений інжир – по 50 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • мак – 150 г;
  • вершки – 100 мл;
  • вершкове масло – 30 г;
  • мед та сіль – за смаком.

Як приготувати щедру кутю:

  • Добре промиваємо крупу до прозорості води, потім відварюємо з додаванням пари щіпок солі і остуджуємо.
  • Заливаємо окропом мак і залишаємо, поки він повністю не охолоне. Змішуємо його з медом і розтираємо у ступці або пробиваємо занурювальним блендером.
  • Сухофрукти миємо, заливаємо гарячою водою, а через 10-15 хвилин обсушуємо на паперовому рушнику. Курагу та інжир ріжемо невеликими шматочками, великі родзинки – надвоє.
  • Горіхи дробимо, але не надто дрібно і обсмажуємо на сухій сковороді до появи рум’яності та характерного аромату.
  • Змішуємо все зі звареною пшеничною крупою, заправляємо вершковим маслом та вершками, прикрашаємо на свій смак і кличемо рідних на святкову вечерю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 2 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: