Кабачки можуть стати основою для швидкого сніданку чи поживного перекушування. Один із таких рецептів – запіканка з кабачків із яйцем та сиром. Подавати цю страву можна і гарячою, і охолодженою, а соуси урізноманітнять смак запіканки.
Складові для запіканки з кабачків із сиром:
кабачок – 600 г;
курячі яйця – 3 шт.;
твердий сир – 120 г;
часник – 2-3 зубчики;
панірувальні сухарі – 40 г;
рослинна олія – 15 г;
сіль, спеції, зелень – до смаку.
Спосіб приготування запіканки з кабачків із сиром:
- Якщо у кабачків жорстка шкірка та насіння, видаліть їх.
- Натріть м’якоть на тертці, залиште на 10-15 хвилин.
- Відіжміть кабачки і злийте рідину, що виділилася.
- Натріть сир на великій тертці.
- Наріжте зелень.
- Подрібніть часник.
- Збийте яйця до легкої піни.
- Змішайте кабачки, яйця, сир, зелень, часник.
- Приправте за смаком сіллю та спеціями.
Змастіть форму для запікання олією. Викладіть у неї масу з кабачків. Розрівняйте верх майбутньої запіканки, посипте панірувальними сухарями.
Запікайте в розігрітій до 180 С духовці протягом 20-25 хвилин.
Час приготування може змінюватись залежно від товщини запіканки та характеристик духовки.