По-справжньому літнє блюдо – запіканка з баклажанів з помідорами та сиром у духовці. Цей рецепт обов’язково стане справжнім рятівником для кожної господині. Страва виходить соковитою, ситною та ароматною, а найголовніше, в ній багато необхідних організму вітамінів.
Складові:
Для шарів
- баклажани – 2 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- сир сулугуні – 150 г.
Для заправки
- оливкова олія – 2 ст. л.
Для обсипання
- часник – 1 зубчик;
- перець чорний мелений – до смаку;
- суміш трав.
Для прикраси
- базилік – 20 г;
- петрушки.
Спосіб приготування запіканки з баклажанів з помідорами та сиром у духовці:
- Баклажани та помідори ретельно миємо та нарізаємо на тонкі кружечки.
- Часник ріжемо дуже крупно. Сир сулугуні нарізаємо на тонкі скибочки.
- Беремо жароміцну посудину і викладаємо в неї овочі внахлест, чергуючи баклажани, помідори та сир. Також можна розкласти інгредієнти в посуді в хаотичному порядку.
- Додаємо часник, поливаємо олією, посипаємо перцем та сухими травами.
- Відправляємо запіканку в розігріту до 230 ° С духовку на 20 хв. Запіканка з баклажанів з помідорами та сиром у духовці готова!
- Перед подачею прикрашаємо страву рубаними базиліком або петрушкою.