Корисний і недорогий весняний листковий салат із редискою не лише наситить, а й збагатить організм вітамінами. Смачна сметанна заправка робить цей салат легким та соковитим, а оформлення шарами дозволить подати його навіть до святкового столу, розповідає «Дніпро Регіон».
Інгрідієнти:
- Куряче яйце 5 штук
- Огірок свіжий 200г
- Редиска 300гр
- Сир твердий 100 г
- Цибуля зелена 50г
- кріп 1 пучок
Заправка
- Сметана 20% 200 г
- Гірчиця гостра 1 ч.л
- Сіль за смаком
- Лимонний сік 1 ст.л
Як приготувати листковий салат з редискою
- Спершу готуємо заправку для салату. Для цього сметану змішуємо з лимонним соком і гірчицею, солимо до смаку і перемішуємо до однорідної консистенції. Для того, щоб було зручніше покривати заправкою шари салату, перекладаємо в кондитерський мішок і відрізаємо кінчик.
- Яйця заздалегідь відварюємо круто, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи.
- На блюдо встановлюємо кільце кондитерське діаметром 18 см і дно трохи змащуємо заправкою.
Кулінарне кільце можна обернути харчовою плівкою – так згодом його зручніше зніматиме після того, як салат буде зібраний.
Викладаємо салат із редискою шарами:
- Варені яйця натерти на великій тертці.
- Яйця злегка солимо та покриваємо невеликою кількістю сметанної заправки.
- Свіжі огірки, нарізані дрібним кубиком.
- Дрібно нарізаний свіжий кріп.
- Покриваємо невеликою кількістю заправки.
- Сир натертий на великій тертці.
- Дрібно нарізаний зелений лук.
- Покриваємо заправкою, що залишилася.
- Редиска натерта на великій тертці.
- Акуратно прибираємо кондитерську обручку і салат відразу можна подавати до столу.