Кращої приправи до м’яса ви ще не куштували! Популярну в українців аджику можна приготувати як із сирих овочів, так і уварюючи усі інгредієнти. Сира аджика відмінно підійде для заготівлі на зиму, передає «Дніпро Регіон».
Рецептом холодної аджики з перцю без варіння поділилися у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі. Зберігати страву найкраще в прохолодному приміщенні (погріб, холодильник).
Як законсервувати холодну аджику з перцю
Інгредієнти:
- помідори — 4 кг
- перець болгарський — 1,5 кг
- перець чилі — 3 шт.
- часник — 200 г
- оцет (9%) — 200 мл
- сіль — 2 ст.л.
Приготування:
-
- Помідори спочатку миємо, а потім сушимо. Те саме робимо з болгарським перцем.
- Обрізаємо болгарським перцям плодоніжки. Насіння можна не видаляти.
- Підготовляємо перець чилі та часник. У перцю чилі зрізаємо плодоніжки.
- Все перекручуємо через м’ясорубку, додаємо оцет і сіль.
- Добре перемішуємо і залишаємо в спокої на одну годину.
- Через деякий час ще раз добре перемішуємо і вкладаємо в чисті сухі банки.