Приготуйте варення з айви з волоськими горіхами на зиму за рецептом від «Дніпро Регіон». Це варення дуже смакує як для млинців, так і для простого чаювання.
Складові:
- Айва 1 кг
- Цукор 1 кг
- Горіхи 100 г
Ось така пропорція має бути, збільшуйте її за кількістю очищеної айви
Як приготувати варення з айви з волоськими горіхами на зиму
1. Айву очистити від серцевини, нарізати як подобається і засипати цукром, перемішати і дати постояти доти, доки айва не дасть сік. Бажано щоб сік доходив до верху і покривав айву, у разі можна додати 50-100 мл води на 1 кг очищеної айви.
2. Після цього вмикаємо на середній вогонь до закипання, вимикаємо, даємо повністю охолонути. І так повторюємо тричі. закипіло, вимкнули, охололо. Втретє додаємо горіхи 100г на 1 кг очищеної айви.
3. Прокип’ятили, розливаємо по стерилізованим банкам та закручуємо. Варення виходить як мармелад, а горіхи дають насичений смак, можна без них звичайно. Яке красиве вийшло, та смачне звичайно.