fbpx

В Україні запускають виробництво молока А2

В Україні запускають виробництво молока А2

Сумський національний аграрний університет та ПрАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» запускають лінію виробництва молока А2 для продажу торговельних мережах України, передає Дніпро Регіон.

Такі лінії вже працюють у Новій Зеландії, Китаї, США та Австралії, повідомляє пресслужба СНАУ.

Зауважується, що основна відмінність молока А2 від звичайного молока А1 полягає у тому, що воно містить інший вид амінокислот, які не викликають побічних алергічних реакцій та порушень травлення в організмі людини.

«В Україні, попри досить сумну ситуацію з алергією серед дітей таких ліній нема. Відтак батьки дітей, які не перетравлюють звичайне коров’яче молоко або мають на нього алергію, змушені переходити на дороговартісні безлактозні суміші чи купувати козяче молоко у домашніх господарствах, нехтуючи вимогами санітарної безпеки», – йдеться в повідомленні.

За даними наукових досліджень, які були проведені в Сумському НАУ, розведення певних порід корів дає можливість отримувати безпечне та легко засвоюване молоко А2. Такими, наприклад, є корови лебединської породи, які визнані національним надбанням.

«Лебединська порода корів несе в собі багато генотипів із фракцією бета-казеїну А2. Виділення тварин з таким генотипом дозволить видоювати безпечне, гіпоалергенне молоко. При цьому селекційно немає жодних проблем у виділенні генотипу А2. У Сумському НАУ є все необхідне для цього обладнання», – розповів ректор СНАУ, доктор сільськогосподарських наук Володимир Ладика.

На даному етапі технічні умови для нового продукту повністю розроблені і проходять фінальну стадію рецензування. Тож невдовзі молоко А2 можна буде купити в українських крамницях.

Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x