У школах та дитсадках Дніпропетровщини застосовують європейську систему HACCP. Основні принципи організації безпечного харчування впроваджують у майже 2 тис закладів дошкільної та середньої освіти. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб, повідомляє Дніпро Регіон
«Із січня стартувала велика реформа шкільного харчування. Її ініціаторка – перша леді України Олена Зеленська. Врахували міжнародний досвід та рекомендації ВООЗ щодо принципів здорового харчування. У школах та садочках Дніпропетровщини вже впроваджується нове меню – більш збалансоване та різноманітне», – сказала Ольга Горб.
Ще одна важлива складова реформи – безпека харчування. Ольга Горб додала – адміністрація шкіл та садочків має впроваджувати та дотримуватися принципів HACCP у харчоблоках та їдальнях.
«Головне завдання системи HACCP – аналіз небезпек та контроль за усіма етапами приготування страв. Починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі гарячої страви дітям.
Зокрема, це і температурний скринінг, і правильне сусідство продуктів, і гігієна працівників, і слідкування за термінами придатності», – сказала заступниця голови Дніпропетровської ОДА.