Не варто довіряти загальним міркуванням, коли всі кажуть, що цей продукт дуже корисний. Навіть якщо й так, то він може нашкодити через ваші індивідуальні особливості. Кому не можна їсти цибулю, і з яких причин розповість Дніпро Регіон.
Шкідливість сирої цибулі
Цей овоч у сирому вигляді найбільш корисний, і дуже небезпечний. Його не можна вживати тим, хто має:
- схильність до розладів шлунка;
- гастрит чи виразкова хвороба;
- проблеми з печінкою,
- захворювання нирок.
Також рекомендує бути обережними з цибулею тим, хто має проблеми із зайвою вагою, оскільки він стимулює апетит.
Шкідливість вареної цибулі
У такому вигляді овоч може викликати:
- здуття живота;
- проблеми зі стільцем та діарею;
- підвищення кислотності шлункового соку.
Не варто виключати і можливість індивідуальної непереносимості та алергічні реакції.
Шкідливість смаженої цибулі
З подібною термічною обробкою овоч протипоказаний тим, хто має:
- бронхіальна астма;
- захворювання печінки;
- проблеми зі шлунком та кишечником.
Через високу калорійність продукту, смажену цибулю варто вживати з обмеженнями тим, хто дотримується суворої дієти.