Аналітики зробили невтішний прогноз. До початку літа в Україні піднімуться ціни на всі основні продукти харчування повідомляє Дніпро Регіон з посиланням на Акценты.
На вартість продуктів впливає пізня весна, триваюча пандемія коронавірусу і загальне подорожчання в світі.
Через пізню весну в нашій країні зросли ціни на овочі нового врожаю, і вже в цьому травні вартість “борщового набору” збільшиться на 70 – 80 відсотків.
Цілком ймовірно, що за кілограм капусти, буряка або моркви ми будемо платити вже 30 гривень. Торкнеться подорожчання і цукру, круп і хлібобулочних виробів, але говорити про точні ціни, можна буде тільки ближче до кінця літа, коли стануть зрозумілі перспективи на врожай.

За цей рік стали менш доступні і курячі ніжки – збільшення вартості склало 70 відсотків. Викликано це тим, що в Європейському Союзі за українську продукцію пропонують більш високі ціни, і вітчизняним виробникам вигідніше продавати куряче м’ясо на зовнішніх ринках, що призводить до дефіциту цього товару в Україні, і, природно, підвищення цін.
Протягом літа охолоджені курячі грудки можуть піднятися в ціні до 130 гривень за кілограм. З хорошого – влітку точно подешевшає сало, так як в цей сезон воно не користується особливим попитом, і вартість може просісти до 60 – 80 гривень за кілограм.
Раніше ми писали У Чкаловому на Нікопольщині облаштовують новий дитсадок: краса – очей не відвести (ФОТО)