Попереду вихідні та наближається свято закоханих – День Святого Валентина, Дніпро Регіон пропонує вам приготовути торт «П’яна вишня» за рецептом відомого дніпровського кондитера Таміли Уварової.
Інгредієнти для торту «П’яна вишня»:
Борошно -420 г
Какао -75 г
Розпушувач-16 г
Олія вершкове -375 г (кімнатний темп.)
Цукор -330 г
Яйця -6шт
Молоко -255 г (кімнатної температури)
Усі інгредієнти розраховані на три коржі. Якщо хочете менше – зменшуйте!
Технологія приготування:
- Духовку розігріваємо до 160 °C.
- Цукор та масло збити на високій швидкості до пишності.
- Додати яйця по одному за раз, збиваючи кілька хвилин після кожного додавання.
- Борошно просіяти, додати розпушувач та какао.
- Тепер на низькій швидкості, по черзі додати в суміш борошно та молоко. Добре все збити.
- Випікаємо до сухої шпажки (приблизно 40 хв.)
- Виймаємо з духовки і даємо охолонути у формі на решітці близько 15 хвилин, виймаємо з форми та остуджуємо повністю.
- Відрізати шапку бісквіту та вирізати всю середину, залишити дно та борт.
Крем для торту «П’яна вишня»:
Інгредієнти:
Яйця – 1 шт.
Цукор – 110 г
Сметана – 350 г
Ванільний цукор –10г
Борошно – 60 г
Олія вершкове – 120г
Крем-сир – 200 г
Технологія приготування:
1. Сметану, цукор, яйце, ваніль, борошно змішати до однорідності.
2. Поставити на водяну лазню і томити до загущення. Крем має бути щільним.
3. Залишити остуджуватися повністю і потім збити міксером, потроху додаючи масло|мастило|, збити до пишності
4. Додати крем-сир, збити занурювальним блендером.
Просочення:
Коньяк з під вишні, цукор за смаком – підігріти, просочити.
Вишню беремо заморожену без кісточок-500 г і замочуємо в коньяку (щоб покрив) на годину.
Важливо! Всю м’якоть, що ви вирізали з бісквіту, потрібно просочити кремом і вишнею (процідити від коньяку) і викласти в бісквіт. Поставити у холодильник на 3-4 години. Зверху покрити шоколадним ганашем і засипати крихтою. Прикрасити вишнями.