fbpx

ТОП-5 жахливих страв, які були в усіх їдальнях СРСР (Фото)

ТОП-5 жахливих страв, які були в усіх їдальнях СРСР (Фото)

Перші столові на теренах радянського союзу з’явилися наприкінці 20-х років. Це був прекрасний варіант для людей, які не хотіли носитися з їжею на роботі, повідомляє Дніпро Регіон.

Втім, далеко не все у тих столових було смачним.

Перелік із 5 найжахливіших страв, які можна було знайти у всіх радянських їдальнях і які й досі готують, зібрала редакція FoodOboz.

Меню столовок СРСР

Комплексний обід із трьох страв прийшов до нас саме з радянських столовок.

На перше там були: борщ, харчо, солянка, розсольник, гороховий суп, щі, рибні та молочні супи. Причому далеко не завжди вони були смачними, скоріше навіть навпаки.

На друге подавали гуляш, котлети або шніцель з м’ясною підливою, биточки, тефтелі. Ці страви містили просто унікально мало м’яса і в основному складалися з хліба

Щодо салатів, то вибір був невеликим: салат «Вітамінний» або ж вінегрет.

Популярні жахливі страви зі столовок СРСР

Молочний суп

Взагалі-то, це скоріше молочна каша з макаронами, яку чомусь назвали супом.

Її часто подавали у їдальнях та дитсадках.

Котлети

Вони практично завжди були несмачними, адже м’яса там в принципі й не було, а якщо і було, то далеко не першої свіжості. Маскувалося це часником та купою цибулі, які давали зовсім інший і, що головне, не набагато приємніший запах.

Також в радянські котлети підмішували багато хліба – замість м’яса.

Обходилася така «смакота» в 11 коп. за штуку.

Риба під маринадом

Щочетверга у всіх радянських їдальнях був рибний день. Його хітом була «Риба під маринадом».

Приготувати її було абсолютно не складно: нарізану шматочками рибу підсмажували і додавали до неї ще більше засмажених у великій кількості олії овочів (цибулі та моркви) й томатну пасту.

Страва виходила дуже жирною і часто… смердючою.

Картопляне пюре

Проблема картопляного пюре «по-радянськи» – вода. Вода, яку додавали замість молока, масла чи сметани під час перетворення вареної картоплі у пюре.

Від цього страва ставала рідкою й водянистою, а смак – не те щоб дуже яскравим

Кілька в томаті

Її додавали в різні страви, від чого вони повністю втрачали свій смак. Наприклад, дуже часто варили картоплю й додавали туди цю консерву, солили й подавали. З’їсти таке може не кожен

Джерело: https://radiotrek.rv.ua

Раніше ми писали Ціни на відпочинок на море в Україні у 2022 році: озвучені прогнози експертів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: