Овочевий кугель – національна єврейська страва із сезонних овочів. Ця страва є запіканкою з тертих і дрібно подрібнених різних сезонних овочів із заливкою з курячих яєць без додавання молочних інгредієнтів. Для приготування кугеля можна використовувати будь-які овочі до смаку та наявності, що робить цю страву ще простіше у приготуванні. Крім того воно виходить легкою у вживанні, але досить поживною і ситною завдяки білку, що міститься в курячих яйцях. Рецептом овочевого кугеля ділиться «Дніпро Регіон».
Овочевий кугель – продукти для приготування:
- Картопля 350 г;
- Кабачок 350 г;
- Морква 350 г;
- Цибуля ріпчаста 150 г;
- Часник 3 зубчик;
- Петрушка 30 г;
- Куряче яйце 3 шт.;
- Панірувальні сухарі 3-4 ст.л
Сіль 1 ч.л.; - Чорний мелений перець – за смаком;
- Оливкова олія 2 ст.л.
Овочевий кугель – спосіб приготування:
- Перед приготуванням усі овочі ретельно вимийте. Картоплю, моркву та цибулю очистіть від верхнього шару, овочі натріть на великій тертці. Кабачок також натріть на тертці, не зчищаючи шкірку. У зрілого плоду шкірку краще зняти. Всі овочі завантажте в одну простору ємність.
- До овочів вбийте три яйця.
- Всипте необхідну кількість панірувальних сухарів. Свіжу петрушку дрібно наріжте ножем, додайте до основного складу. Влийте кілька ложок олії, всипте спеції до смаку, додайте подрібнений часник.
- Всі інгредієнти ретельно перемішайте між собою, щоб яєчна суміш і панірувальні сухарі рівномірно розподілилися по всіх овочах.
- Прямокутну або квадратну форму для запікання змастіть олією, викладіть приготовлену масу, добре утрамбовуючи її ложкою, щоб вона вийшла щільною та рівномірною.
- Форму із вмістом поставте в розігріту духовку, запікайте 50 хвилин за температури 180 градусів. Верхній шар запіканки повинен добре підрум’янитися і збільшитися обсягом за рахунок яєць, але при охолодженні він злегка осяде.
- Кугель остудіть, розріжте на порційні шматочки, подайте на стіл, доповніть сметаною.
[…] ДЖЕРЕЛО […]