Нікопольська художниця Вікторія Голуб поділилася рецептом незвичайного салату. Його незвичайність у тому, що у страву додаються листя кульбаби. Рецептом улюбленого салату Вікторія поділилася на своїй сторінці у Фейсбуці,
Вікторія попередила, що цей салат – на любителя, так як кульбаба гірчить. Але це, за її словами, справжня вітамінна бомба.
Збирати молоді листя потрібно далеко від доріг і виробництв. Стебла жорсткі – вони не підходять для салату. Можна зрізати і квіточки, з них виходить приємний жовтий чай (важливо очищати від чашолистків і квітколожа, щоб напій не гірчив).
Листя кульбаби вимочується в холодній воді дві години, а потім його можна додавати в помірній кількості у салат.
Улюблений рецепт Вікторії: рання капуста в якості основи, а кульбаба додається в кількості кропу. Вона надає страві горіховий смак і замінює будь-яку «культурну» зелень. Гостринку салату додасть бузкова цибуля, а в якості заправки використовуються лимонний сік і рослинне масло за смаком.

Джерело – Nikopolnews.