Рецепт скумбрії “Як у Kриму” підійде для жіночок, які переймаються своєю вагою. Ця рибка маринується за 30 хвилин, а смак запам’ятовується на все життя, розповідає «Дніпро Регіон».
Інгредієнти:
- 3 скумбрії;
- 1 лимон;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 0,5 ч. л. чорного перцю;
- 0,5 ч. л. розмарину;
- 1 ч. л. чебрець;
0,5 ч. л. меленого коріандру; - 3–4 лаврові листи;
- дрібка мускатного горіха.
Як готувати:
- Почисти скумбрію.
- Відріжте у скумбрії голову і ретельно випотрошіть нутрощі. Обов’язково видалить темну плівку з черева, щоб риба не гірчила.
- Змішай сіль та всі спеції. Додай 1 ст. л. рослинної олії та 1 ст. л. лимонного соку.
- Рясно натріть рибу спеціями зовні і всередині.
- Наріж лимон півкільцями і вклади їх усередину риби разом із лавровим листом.
- Склади скумбрію у контейнер чи пакет. Маринуй мінімум 30 хвилин.
- Перед запіканням приберіть з риби лимон та лавровий лист.
- Розмісти скумбрію на решітці і обсмажуйте з двох сторін до готовності. Часто перевертай, щоб м’ясо стало м’яким і розсипчастим, а сама риба не підгоріла.
- Подавай скумбрію гарячою зі свіжими овочами, дижонською гірчицею або часниково-змітаним соусом.