Смачний сніданок –гарантія гарного дня. А якщо ще не треба витрачати багато часу на приготування, так це взагалі рецепт– виручалочка. «Дніпро Регіон» пропонує вам приготувати сніданок з лавашу з сиром, який гармонійно смакуватиме з філіжанкою ранкової кави чи з чашечкою запашного чаю.
Рецепт:
- тонкий лаваш
- 200 грам сиру
- 200 грам сиру
- 2 яйця
- олія — для смаження
Як готувати:
- Тонкий лаваш складаємо втричі і нарізаємо на прямокутники. Повинно вийде 6 або 8 таких широких смужок.
- Тепер займемося начинкою. У миску кладемо 200 г сиру, розбиваємо сюди одне яйце та розминаємо вилкою.
- Потім до сиру додаємо 200 г будь-якого натертого на великій тертці сиру і знову перемішуємо.
Якщо маса вийде занадто густою, додайте ще одне яйце, щоб потім було легше розподіляти начинку по лавашу. - Далі беремо одну столову ложку начинки та змащуємо нею лаваш, рівномірно розподіляючи.
Повертаємо в рулет. Кладемо поки що вбік і з іншими листами лаваша проробляємо все те саме. - На сковороду наливаємо олію і розігріваємо. Я змащу один бік трубочки збитим яйцем і викладаю на сковороду швом вниз.
- Коли весь лаваш вже на сковороді змащу рясно яйцем зверху. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Перевертаємо і смажимо з іншого боку
Також можна їх не смажити на сковороді, а поставити в духовку на 10-15 хвилин і готувати при температурі 200 градусів.
Готується все дуже швидко, зверху хрумка скоринка, а всередині смачний сир, що тягнеться. Шалено смачно, на сніданок з кавою просто ідеально.
Як начинку можна додавати шинку, помідори, зелень, загалом все, що ви любите, все що вам подобається. Подаємо до столу гарячими або наступного дня розігріваємо в мікрохвильовій печі і їмо.