Сало – найлюленіший продукт українців. Не дарма в народі його називають “український делікатес”. Кожна господиня має свій власний рецепт засолки сала, застосовує секретики та хітрощі, щоб поласувати смачним продуктом.
Православні християни кладуть сало у великодній кошик для освячення, редакція «Дніпро Регіон» пропонує читачам три рецепти засолки сала по-українські в банці.
Як приготувати “засолювання сала по-українськи”
Для засолювання сала по-українськи знадобляться прості інгредієнти, які перетворять його на справжній делікатес.
- Візьміть посуд (харчовий контейнер), відповідний за розміром і за формою.
- Насипте всередину половину порції солі, додайте трохи суміші спецій – часник, перець і лавровий лист.
- Помістіть в контейнер з сіллю і прянощами цілий шматок сала, або нарізаний.
- Зверху засипте сіллю і спеціями.
- Помістіть посуд з салом в солі і спеціях в холодильник приблизно на три дні.
Як засолити сало по-українськи в розсолі
Рецепт засолювання передбачає створення спеціального розсолу, в який поміщають обраний шматок сала. Шляхом просочування розсолом сало набуває необхідний смак і консистенцію.
- У каструлі закип’ятіть воду і додайте сіль (з розрахунку – кілограм солі на літр рідини).
- Засипте спеціями (в їх кількості орієнтуйтеся на власний смак).
- Після того як розсіл охолоне, залийте їм шматки сала і залиште настоюватися на три дні в темному місці при кімнатній температурі.
Як солити сало з цукром
Нерідко, серед саломанів знаходяться любителі, яким подобається цей делікатес, приготований в цукрі.
- Сало промити у воді і обсушити щільними паперовими серветками.
- Шматки сала обваляйте в достатній кількості цукру.
- Помістіть сало в контейнер і залиште в холодильнику на півдоби.
- Після цього змийте цукор і знову обсушіть сало.
- Приготуйте суміш приправ і часнику і натріть нею сало.
- Помістіть в холодильник на добу-троє, після чого сало набуває неповторний, тонкий смак.
При засолюванні сала по-українськи важливо пам’ятати кілька простих правил, дотримання яких дозволить отримати справжній делікатес.
Розрахунок інгредієнтів при засолюванні сала:
- кілограм сала;
- двісті грамів солі;
- двадцять грамів чорного меленого перцю;
- половина головки часнику;
- кілька штук засушеного лаврового листя.