Середа, 8 Травня

Сало – найлюленіший продукт українців. Не дарма в народі його називають “український делікатес”. Кожна господиня має свій власний рецепт засолки сала, застосовує секретики та хітрощі, щоб поласувати смачним продуктом.

Православні християни кладуть сало у великодній кошик для освячення, редакція «Дніпро Регіон» пропонує читачам три рецепти засолки сала по-українські в банці.

Як приготувати “засолювання сала по-українськи”

Для засолювання сала по-українськи знадобляться прості інгредієнти, які перетворять його на справжній делікатес.

  1. Візьміть посуд (харчовий контейнер), відповідний за розміром і за формою.
  2. Насипте всередину половину порції солі, додайте трохи суміші спецій – часник, перець і лавровий лист.
  3. Помістіть в контейнер з сіллю і прянощами цілий шматок сала, або нарізаний.
  4. Зверху засипте сіллю і спеціями.
  5. Помістіть посуд з салом в солі і спеціях в холодильник приблизно на три дні.

Як засолити сало по-українськи в розсолі

Рецепт засолювання передбачає створення спеціального розсолу, в який поміщають обраний шматок сала. Шляхом просочування розсолом сало набуває необхідний смак і консистенцію.

  1. У каструлі закип’ятіть воду і додайте сіль (з розрахунку – кілограм солі на літр рідини).
  2. Засипте спеціями (в їх кількості орієнтуйтеся на власний смак).
  3. Після того як розсіл охолоне, залийте їм шматки сала і залиште настоюватися на три дні в темному місці при кімнатній температурі.

Як солити сало з цукром

Нерідко, серед саломанів знаходяться любителі, яким подобається цей делікатес, приготований в цукрі.

  1. Сало промити у воді і обсушити щільними паперовими серветками.
  2. Шматки сала обваляйте в достатній кількості цукру.
  3. Помістіть сало в контейнер і залиште в холодильнику на півдоби.
  4. Після цього змийте цукор і знову обсушіть сало.
  5. Приготуйте суміш приправ і часнику і натріть нею сало.
  6. Помістіть в холодильник на добу-троє, після чого сало набуває неповторний, тонкий смак.

При засолюванні сала по-українськи важливо пам’ятати кілька простих правил, дотримання яких дозволить отримати справжній делікатес.

Розрахунок інгредієнтів при засолюванні сала:

  • кілограм сала;
  • двісті грамів солі;
  • двадцять грамів чорного меленого перцю;
  • половина головки часнику;
  • кілька штук засушеного лаврового листя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: