Листковий салат “Печонкин” готується з доступих для господинь інгрідієнтів. Завдяки поєднанню печінки з маринованими огірками та морковою, салат має вишуканий смак. Цей просте в приготуванні та бюджетне блюдо може стати родинкою святкового столу. Рецептом такого смачного салату ділиться «Дніпро Регіон».
Інгредієнти:
- Печінка 350 г
- Мариновані огірки 10 шт.
- варені яйця 5 шт.
- Морква 4 шт.
- Цибуля 4 шт.
- Майонез 200 г
Приготування:
- печінку телячу відварити, потім натерти на великій тертці, (якщо куряча – м’якша, її можна порізати дрібною соломкою);
- огірочки нарізати дрібними кубиками;
- моркву відварити і натерти на великій тертці;
- цибулю порізати дрібними кубиками і обсмажити на сковороді з додаванням олії до золотистого кольору
Яйця відварити, білки відокремити від жовтків, білки натерти на великій тертці. Жовтки залишити для прикраси.
Укладати шарами у прямокутну або овальну страву з високими бортиками в наступному порядку:
- печінка 1/2 порції, промазати майонезом;
- цибуля смажена 1/2 порції;
- огірочки мариновані 1/2 порції;
- морква, промазати майонезом;
- білки, промазати майонезом;
- залишилася печінка, цибуля, огірочки і промазати густо майонезом;
- зверху посипати жовтком, тертим на дрібній тертці.