fbpx

Рослинне молоко: користь та переваги

Рослинне молоко: користь та переваги

Рослинне молоко давно з’явилося на полицях супермаркетів, а виготовляти його люди навчилися ще в середні століття. Чим же цікавий цей вид молока? Його використовують як замінник тваринного молока в разі лактозної недостатності, в кулінарії, вегетаріанському харчуванні і під час посту. Про користь та переваги рослинного молока розповість Дніпро Регіон.

Виготовляється рослинне молоко з горіхів, бобів, насіння, злакових, овочів і навіть квітів. Склад і калорійність такого молока залежать від сировини. Але калорійність рослинного молока все одно нижче, ніж у тваринного. Тому рослинне молоко є дієтичним продуктом.

Також одним з плюсів рослинного молока є його гарна засвоюваність та відсутність холестерину.

Іноді коров’яче і козяче молоко не засвоюється організмом дорослої людини. У нас відсутній фермент для його розщеплення. Тому дорослі (не всі) можуть відчувати дискомфорт після вживання тваринного молока. В такому випадку можна спробувати рослинне молоко. Зараз його вибір в магазинах достатньо великий. Найбільш популярні такі види:

  • Мигдальне молоко. Воно має м’який, приємний смак, містить вітаміни А і Е і в ньому мало калорій, тому мигдальне молоко підходить для дієтичного харчування.
  • Соєве молоко. За змістом білку його можна порівняти з коров’ячим. Також в ньому є фітоестрогени – вони беруть участь у засвоєнні кальцію в організмі.
  • Рисове молоко. Допомагає знизити рівень холестерину і контролювати рівень цукру в крові.
  • Кокосове молоко. Має солодкуватий смак. Його добре додавати в каву і використовувати в приготуванні десертів. Має високий вміст вітамінів групи В.

Якщо хочете більш натуральний продукт – можна зробити молоко самостійно. Ось, наприклад, дуже простий рецепт приготування мигдального молока в домашніх умовах.

Нам потрібно:

1. Склянка сирого мигдалю.

2. Приблизно 4-5 чашок води.

Приготування: замочити мигдаль на ніч, добре промити. Покласти у  блендер горіхи і воду. Добре збити і процідити крізь дрібне сито або марлю. Для смаку можна додати мед, корицю, ваніль. Зберігайте мигдальне молоко в холодильнику до трьох днів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: