Субота, 23 Листопада

На порозі Великодні свята. Паска — це особлива, святкова і дуже смачна випічка. Попри безліч етапів, готувати паску зовсім не складно, потрібно тільки ретельно слідувати рецепту. А щоб паски вийшли високими, м’якими й аж танули у роті, потрібно знати важливі секрети приготування.

Класичний рецепт смачної паски

Порцій: 10 невеликих пасок

Калорій: 299 кКал/100г

Час приготування: 4 години

Вам знадобиться:

Для опари:

  • 0,5 л жирного молока 3.2%;
  • 50 г «живих» дріжджів пресованого типу;
  • 1 ст. л. піску цукрового;
  • 100 г пшеничного борошна;реіе

Для тіста:

  • 4 великих яєць;
  • 2 додаткових яєчних жовтків;
  • 1 кг борошна пшениці;
  • дві дрібки солі;
  • 200 г 82%-го верш. масла;
  • 300 г піску цукру;
  • 2 п. цукру ванільного;
  • 50 г сушених родзинок;
  • 50 г різнокольорових цукатів;
  • натерта цедра з одного лимона (лайма, апельсина).

Рецепт паски в духовці:

1. Перше що потрібно зробити — опара. Молоко прогрійте до 35° C (дуже тепле, але не пекуче). Дріжджі розкришіть руками та додайте в молоко, мішайте ложкою до повного розчинення. Засипте 1 ст. л. цукру і 100 г просіяного борошна, добре перемішайте. Залиште опару на пів години в теплі. Зверху заготівлі з’являться бульбашки, вона почне рости в обсязі.

2. Коли суміш збільшить свої розміри у 2-3 рази, додайте другу частину борошна. Змішайте яйця, жовтки, цукор і сіль. Акуратно введіть суміш яєць в підготовлену опару. Знову відставте тісто настоятися — мінімум на 1 годину.

3. Підготуйте вершкове масло — нам потрібно м’яке масло. Краще, щоб воно підтануло при кімнатній температурі. В крайньому разі, його можна розтопити на водяній бані. Вмішайте масло в тестову заготівлю. Якщо ви бачите масляні вкраплення в суміші — не хвилюйтесь, масло може повністю не розчинятися відразу, це не страшно.

4. Додайте набряклі родзинки, ванільний пісок, промиті та просушені цукати, натерту цедру цитрусових.

5. Замішуйте тісто руками, поки воно не набуде м’якість, в’язкість, а липкість піде.

6. Велику глибоку місткість, де буде підходити вже готове тісто на паску, промажте паперовою серветкою, змоченою в олії. Перекладіть тісто в миску і накрийте тонким рушником, щоб не обвітрювалося. Тепер справа за теплом — під його впливом за годину маса повинна вирости ще приблизно у 2 рази.

7. Коли заготівля підніметься, знову помніть її. Умочіть долоні в олію, щоб на них не налипало тісто. Відокремте від маси кулю, злегка скрутіть її в долонях і покладіть на денце форми. Поставте заготівлі підходити на 40 хвилин в тепло.

8. Попередньо розігрійте духовку до 170 градусів. Поставте заготівлі випікатися. Час випікання паски — близько 30-50 хвилин, тривалість залежить від діаметра використовуваних форм. Чи готова паска перевіряйте, встромивши в неї шпажку з деревини.

9. Після повного охолодження прикрасьте верхівки пасок солодкою глазур’ю та кондитерською фігурною посипкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: