Кабачки можуть стати основним інгредієнтом страви, яка прикрасить святковий стіл. Закусочний торт з кабачків рекомендується приготувати заздалегідь, щоб він просочився соусом майонезно-чесночним.
Складові для закусочного торту:
- кабачки – 700-800 г;
- курячі яйця – 3 шт.;
- пшеничне борошно – 1 склянка;
- олія – 2 ст. л.;
- помідори – 2 шт.;
- майонез – 5 ст. л.;
- часник – 2-3 зубчики;
- сіль, спеції, зелень – до смаку
Спосіб приготування закусочного торту:
- Якщо у кабачків груба шкірка та насіння, видаліть їх. Натріть м’якоть кабачків на великій тертці, відіжміть і злийте зайву рідину.
- Додайте до кабачків яйця, сіль та спеції. Перемішайте.
- Порціями всипайте в кабачки борошно ретельно перемішуючи. Повинна вийти маса, що нагадує по густоті тісто для оладок.
- Розігрійте на вогні сковороду, змастіть її олією. Викладаючи на сковороду кабачкове тісто, розрівнюйте його, щоб одержати рівні млинці.
- Смажте кабачкові млинці з двох сторін на середньому вогні, остудіть млинці.
Для соусу подрібніть часник та зелень, додайте майонез. Приправте сіллю та спеціями до смаку, перемішайте. - Наріжте помідори тонкими кружальцями.
- Зберіть торт: змастіть кабачковий млинець майонезно-чесночним соусом, викладіть кружечки помідорів, зверху помістіть другий млинець.
- Повторіть ці дії у тій самій послідовності.
- Готовий торт прикрасьте зеленню.