Щоб не набрати зайвої ваги під час Великого посту, необхідно компенсувати дефіцит білка і обмежити кількість швидких (простих) вуглеводів.
В основі пісного меню високовуглеводні продукти (каші, картопля, борошняні вироби), які і призводять до появи надлишкових кілограмів.
В середньому людині необхідно отримувати 1,2 г білка на кілограм ваги.
Замінити тваринні білки можна рослинними. Це може бути сочевиця, боби, хумус, нут, спаржа. Але там білка менше і він засвоюється трохи складніше. Тому, якщо ви хочете збалансувати раціон, потрібно брати рослинний білок і додавати до нього тушковані овочі. Разом з цими вітамінами і мікроелементами рослинний білок краще засвоюється.
Рекомендується “не налягати” на каші, особливо людям з порушеннями вуглеводного обміну і схильністю до цукрового діабету.
Нагадаємо, Великий піст в 2020 році почався в понеділок, 2 березня, і триватиме до суботи, 18 квітня.
Изображение Steve Buissinne с сайта Pixabay