Існує безліч рецептів тіста для приготування пиріжків: на дріджах, на воді, на заквасці тощо. Кожна господиня пристосовується до свого «короного» рецепту. «Дніпро Регіон» пропонує вам приготувати пиріжки на кефірі. Це швидко, просто та дуже смачно, бо пиріжки вийдуть м′якими, як пух.
Інгрідієнти:
- 1 стакан кефіру;
- 4 стакани муки;
- 2 яйця;
- 1 ч л соди;
- 2 ч л цукру;
- 1 чл солі;
- 0.5 кг куріного фаршу;
- 1/4 ч л перцю;
- 1 ч л солі.
Спочатку готуємо начинку: до готового фаршу додаємо чорний перець і сіль.
Спосіб приготування:
- У глибокій ємності з’єднуємо кефір та соду.
- Після того як пройде реакція (зникне піна), додаємо сіль, цукор, олію та яйця. Збиваємо все за допомогою віночка або міксера.
- Поступово підсипаючи борошно, замішуємо повітряне тісто. Воно буде готове, коли повністю втратить липкість.
- Віддаляємо від тесту невеликі шматочки і формуємо коржики.
- Поміщаємо в кожен коржик невелику кількість фаршу і акуратно з’єднуємо краї пиріжка.
- Обсмажуємо вироби на соняшниковій олії до рум’яної скоринки.