fbpx

Пляшка з кукурудзи розкладається всього за 80 днів і не шкодить довкіллю

Пляшка з кукурудзи розкладається всього за 80 днів і не шкодить довкіллю

Компанія Agthia Group із Об’єднаних Арабських Еміратів, що торгує питною водою, замінює пластикові пляшки на виготовлені з ферментованих рослинних цукрів. Таку новину опублікувало видання Landlord.

Близькосхідна компанія, що продає питну воду під торговою маркою Al Ain, планує замінити пляшки, виготовлені з пластику, на такі, що зможуть розкладатися протягом кількох місяців.

Нові пляшки будуть виготовлені з кукурудзяного цукру, який переробляється в смолу й дуже нагадує пластик. Однак, ця речовина швидко розкладається й не шкодить довкіллю, розповів виконавчий директор компанії Agthia Group Тарік Ахмед Аль Вахеді.

Кришечки для пляшок будуть зроблені із ферментованого цукрового очерету.

Матеріали на основі рослин можуть розкладатися всього за 80 днів, заявив Аль Вахеді в Дубаї, другому за величиною еміраті в ОАЕ після Абу-Дабі.

Пляшки на рослинній основі виготовляти дорожче, ніж пластикові, сказав Аль Вахеді, не повідомляючи деталей. Нові пляшки також мають коротший термін зберігання.

Компанія нині веде переговори з потенційними покупцями в Об’єднаних Арабських Еміратах, включаючи готелі, ресторани та державні установи.

В даний час Agthia продає 50 мільйонів пляшок, або близько 1 мільярда літрів (264 000 галонів) води на рік.

Усі ці пляшки можуть бути виготовлені на рослинній основі, якщо буде достатньо попиту та смоли, сказав керівник.

Компанія планує виробляти 5% своїх пляшок з рослинних джерел до 2021 року, хоча поки що не продає їх широкій громадськості, оскільки для збору та розкладання вони потребують спеціального поводження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: