На тлі поширення коронавируса українці масово скуповують крупи. М’ясо купують рідше, але якщо паніка не вщухне – на нього буде ажіотаж. Першими спорожніють полиці з курятиною. Таку думку в коментарі УНН висловив економічний експерт Олександр Охріменко, повідомляє “Дніпро Регіон“.
За його словами, курятина — найбільш популярний вживаний вид м’яса в Україні.
“Бо курятина найдоступніша в ціні, а ще — її легко готувати. Українці економлять гроші, а тим більше — в умовах поширення коронавируса. Ажіотажу на курятину поки немає, є ажіотаж на крупи. Але якщо паніка буде рости — то українці розберуть курятину, а вже потім всі інші види м’яса “, — вважає він.
Свинина і яловичина дорожче, ніж курятина, продовжив експерт.“Тому ці види м’яса купують менше. Люди економлять кошти”, — додав Охріменко.
А ще — в Україні досить популярні курячі субпродукти, каже експерт. Знову ж таки — через їх доступності в ціні, додав Охріменко.
Як відомо, інфекція коронавируса не передається через їжу. Але краще вибирати герметично упаковане м’ясо. І не на стихійних ринках — а в магазині, рекомендує лікар-інфекціоніст і імунолог Олександр Карлівський.
“Тому що з таким м’ясом контактувало менше людей. А ще — треба обов’язково піддати м’ясо термічній обробці. Це не тому що коронавірус — це базові умови безпечного харчування”, — додав він.