Нестача заліза в крові – проблема, яка хвилює багатьох. Якщо ви постійно відчуваєте втому та нестачу енергії, ви сонливі, бліді, вам важко зосередитися і просто немає сил, вам обов’язково слід перевірити аналіз крові, адже це найпоширеніші симптоми дефіциту заліза.
Це також може призвести до анемії, серйознішої анемії, що характеризується зниженням рівня еритроцитів та гемоглобіну.
При анемії лікарі можуть призначати залізовмісні таблетки, але запорукою успішної боротьби з анемією є правильне харчування, що включає продукти, багаті на залізо. «Дніпро Регіон» розповість, які продукти треба вживати.
Буряк
Старі добрі буряки не дарма називають одним з найкорисніших продуктів у світі. Він сповнений заліза, що робить його ідеальним для людей з анемією. Це низькокалорійна їжа з великою кількістю клітковини та хороших білків, яка насичує та дає енергію.
Ожинове вино
Цей напій рекомендується при анемії, оскільки він містить значну кількість заліза та вітаміну С та, згідно з деякими дослідженнями, покращує засвоєння заліза до 300 відсотків.
Вживати його слід у помірних кількостях – лише одного децилітру на день буде достатньо для покращення показників крові.
Запорукою успішної боротьби з анемією є правильне харчування, що включає продукти, багаті на залізо.
Насіння (гарбуз, льон, кунжут)
Можливо, ви не знали, що різне насіння є хорошим джерелом заліза. Їх справді легко включити до раціону, оскільки вони можуть служити нам як самостійним перекушуванням, так і доповненням до різних страв.
Печінка
Субпродукти, як правило, є одними з найкращих джерел заліза, особливо якщо ви впевнені в їхньому походженні та племінних якостях. Крім заліза, печінка містить різноманітні мінерали, білки та вітаміни, корисні для нашого здоров’я.
Червоне м’ясо
Для людей, які споживають м’ясо і хочуть покращити надходження заліза в організм, відмінним вибором будуть телятина, яловичина та яловичина. Нежирне червоне м’ясо є багатим джерелом заліза.
Квасоля
Квасоля – одна з найпопулярніших бобових культур у світі. Ми їмо його по-різному: у салатах та рагу, як основна страва або гарнір. Крім смаку, квасоля корисна ще й кількістю заліза, що міститься в ній, — приблизно 5,1 мг заліза на 100 грам вареної квасолі.
Нут
Нут творить дива не лише з травленням, а й із аналізом крові. Він належить до групи продуктів, що містять залізо, вітамін С та фолієву кислоту – речовини, що мають вирішальне значення для синтезу гемоглобіну.