В Україні в розливній, так званій “базарній”, соняшниковій олії можуть бути канцерогени. Великі заводи продукцію на розлив не продають, тому варто знати, що купувати масло в пляшках небезпечно, повідомляє Дніпро Регіон.
Про це розповіли в асоціації “Укроліяпром”. “У нас дуже багато містечкових олійниць.
“У гаражах ставлять преса, екструдери. Що можна сказати за якістю? Колись, років 10 тому, робили дослідження цього ринку, тоді експерти сказали, що від подібної олії в 3-му поколінні миші не народжували. Як виявилось, у ній велика кількість канцерогенів. Крім того, не дотримуються умов зберігання. Ця олія зберігається десь в сараї, в незрозумілих умовах, з щурами, мишами. Що там може бути? На заводах соняшникову олію проходить зовсім інші системи “, – повідомляють в асоціації.
Відрізнити на око хорошу олію від поганої – досить складно. Тому, щоб не помилитися, експерти радять купувати продукт офіційних виробників, які дотримуються правильної технології виробництва і мають сертифікати якості.
Також варто дивитися на дату виробництва, щоб олія була свіжою. Термін придатності соняшникової олії приблизно 1,5-2 роки, але відкриту пляшку можна зберігати не довше місяця.
Раніше ми писали Дитсадок Дніпропетровщини увійшов до бази кращих архітектурних об’єктів світу (ФОТО)