Субота, 4 Травня

У розпалі сезон смородини, а значить, можна починати робити домашні заготовки. Хтось варить варення, хтось заморожує ягоду, а хтось робить наливки. Більше про домашні рецепти настоянок із червоної та чорної смородини, повідомляє «Дніпро Регіон».

Зробити наливку із смородини можна двома способами: шляхом настоювання ягід на горілці (так вона виходить міцніше) і шляхом природного бродіння цукру (смак виходить м’якшим, але готується вона складніше і довше). Для приготування варто брати стиглу та соковиту смородину. Ягоди потрібно очистити від плодоніжок, видалити гнилі та вкриті пліснявою плоди, які псують смак. Перейдемо до рецептів.

Класичний рецепт наливки зі смородини

Цей рецепт підходить як для чорної, так і для червоної і білої смородини. Однак, варто врахувати, що в залежності від вибраних ягід смак наливки відрізнятиметься.

Вам знадобиться:

300 г ягід смородини;
150 г цукру;
0,5 літра горілки;
200 мл води (за бажанням).

Приготування наливки зі смородини

Ягоди смородини та цукор засипати шарами у сулію. Маса повинна зайняти 2/3 обсягу, а останнім шаром обов’язково має бути цукор.

Бутель на три доби поставити в тепле місце.

Після трьох днів струсити бутель і додати горілку. Алкоголь має покрити рівень ягід .

Місткість щільно закрити пробкою і поставити на 2 місяці в тепле, темне місце. Раз на 7 днів трясти ємність.
Готову наливку фільтрувати через вату.

Щоб зменшити міцність напою, очищену наливку розбавити на 25% холодною кип’яченою водою. Якщо настойка вийшла недостатньо солодкою, можна додати ще цукру та перемішати.

Розлити у пляшки, герметично закрити пробкою. Міцність (після розведення водою) становитиме 20-22%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1.5 2 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: