Як приготувати найсмачніші мариновані огірки – це смачна закуска в зимову пору року, яка стала неймовірно популярною та справжньою традицією. Вони будуть гарним доповненням до трапез та пишного застілля. Поділимось з вами дуже простими та перевіреними рецептами. Буде дуже смачно та корисно!!!!
Хрусткі мариновані огірочки взимку – справжнє літо в банці!
Огірки в томатній заливці
Інгредієнти на 10 банок по 650 мл
- Огірки – 5 кг
- Помідори – 2 кг
- Часник – 250 г
- Олія – 250 мл
- Цукор – 250 г
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцтова есенція 70% – 2 ст. л. (або оцет 9% – 15-18 ст. л.)
Спочатку приготувати томатну заливку для огірків. Помідори потрібно обшпарити окропом і зняти шкірку. Пропустити їх через м’ясорубку або подрібнити процесором. Додати рослинну олію, цукровий пісок, сіль. Довести до кипіння і варити 10 хвилин.
Огірки вимити й нарізати кільцями.
У томат поступово додати розрізані на кільця огірки. Після закипання варити огірки в томатній заливці 20 хвилин. Потім додати часник та оцет, усе перемішати.
Простерилізувати банки. Огірки в томаті розкласти в стерилізовані банки, закатати.
Пікантні мариновані огірки
- Огірки – 2,5 кг
- Сіль – 60 г
- Перець чилі – 10 г
- Часник – 40 г
- Оцет – 300 мл
- Рослинна олія – 160 мл
- Цукор – 600 г
Огірочки невеликого розміру залити холодною водою й залишити замочуватися на 2 години. Через дві години злити воду, а огірки добре помити. Насухо протерти овочі, відрізати носики та хвостики. Нарізати огірки вздовж на 4 або 6 частин, залежно від розміру овочів.
Скласти нарізані огірки в глибоку миску, засипати їх сіллю, добре перемішати руками та залишити огірки настоюватися протягом 6 годин.
Потім злити всю воду. Почистити часник, промити його, просушити й нарізати невеликими скибочками. Додати часник до огірків.
З перцю чилі видалити насіння, промити його холодною водою і порубати на дуже дрібні шматочки. Додати його до огірків і часнику, добре перемішати овочі.
У каструлю влити оцет, рослинну олію та цукор, добре розмішати й поставити на повільний вогонь. Проварюємо доти, поки суміш не дійде до кипіння і весь цукор не розчиниться.
Залити огірки з перцем і часником отриманим розсолом, залишити на 12 годин для настоювання, прикривши кришкою й прибравши у темне місце.
Потім перекласти огірки в підготовлені простерилізовані банки. Маринад знову довести до кипіння, залити ним огірки й закрити кришками. Закручені банки перевернути на кришки й залишити до повного охолодження, після чого перенести в прохолодне місце.