Бажаєте зустріти Новий рік у найкращих традиціях кінця минулого століття? Приготуйте улюблений салат “Оселедець під шубою”, повідомляє Дніпро Регіон. Інгредієнти: оселедець — 1 філе картопля — 4 шт. морквина — 4 шт. цибуля — 1 шт. (або 2 маленькі цибулини) буряк — 2 шт. яйця — 5 шт. домашній майонез сіль цукор яблучний оцет — 2 ст. л. холодна кип’ячена вода Приготування: Відваріть усі овочі. Кількість краще визначати за розміром посуду для формування салату. Але приблизна кількість зазначена вище. Остудіть та почистіть овочі. Наріжте цибулю маленькими кубиками, посоліть, додайте трохи цукру, залийте все яблучним оцтом. Перемішайте, залийте холодною кип’яченою водою і залиште маринуватися на 10-15 хвилин. Після того як час маринування закінчиться, злийте рідину з цибулі. Натріть відварені овочі на тертку, краще використовувати велику. На ній натріть і яйця. Наріжте філе оселедця невеликими кубиками. Коли всі продукти підготовлені, час формувати салат. Краще використовувати для нього прозору форму, щоб було видно усі шари. Або ще чудовий варіант — використовувати роз’ємну форму для випікання торта. Отже, перший шар – картопля. Помірно розкладіть її по дну вашої форми. Деякі першим шаром кладуть оселедець, але це не дуже практично, тому що під час накладання салату він просто залишається на тарілці. А картопля тримає все разом. Після того, як картопля розкладена, утрамбуйте її трохи ложкою. Зовсім трохи посоліть і поперчіть. Змастіть картоплю майонезом. Другий шар – оселедець. Викладайте її на картоплю і рівномірно розподіляйте. Згори нанесіть майонез і рівномірно розмажте. Третій шар — маринована цибуля. Розподіліть її по поверхні і теж змастіть майонезом. Четвертий шар — відварена морква. Трохи посоліть, поперчіть та утрамбуйте ложкою. Змастіть її тонким шаром майонезу. П’ятий шар – натерті яйця. Їх теж потрібно розподілити, утрамбувати, посолити, поперчити та змастити майонезом. Шостий шар — відварені буряки. З нею потрібно повторити те саме, що і з попередніми шарами: розподілити, утрамбувати, посолити та поперчити. Наприкінці змастити майонезом. За бажанням салат можна прикрасити свіжим кропом. Перед подаванням салат краще поставити в холодильник для просочення приблизно на 2-3 години. Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter. 0 0 голосів Рейтинг статті Раніше ми писали: На Дніпропетровщині 3 дні працюватиме безкоштовний пересувний флюорограф. Відомий графік роботи Осиротіли дружина, донька та онуки. На Донеччині загинув Вячеслав Наріжний з Дніпра Дніпро — місто без бар’єрів. На ж/м Сокіл завершується облаштування тротуарів із заниженими бордюрами Здоров’я
На Дніпропетровщині 3 дні працюватиме безкоштовний пересувний флюорограф. Відомий графік роботи26/04/2024 Читати