fbpx

На Дніпропетровщині в ботсаду дозріває ягода монстери: чи можна її їсти?

На Дніпропетровщині в ботсаду дозріває ягода монстери: чи можна її їсти?

У ботсаду Дніпровського Національного Університету монстера дала черговий врожай — величезна ягода дозріває у теплиці, повідомляє Дніпро Регіон з посиланням на сторінку закладу у Фейсбук.

Монстера — це найбільша ліана серед ароїдних.  На своїй батьківщині в Північній Америці і в Південно-східній Азії, куди її завезли в XIX ст., монстера виростає до 9-10 метрів в довжину — а це висота триповерхового будинку, але в неволі досягає максимум 3 метрів.

Здавна монстера оповита різними міфами та забобонами. То її вважають рослиною, що висмоктує життєві сили, то такою, що отруює повітря або навіть може призвести до розлучення і банкрутства. А насправді це доволі приємна ліана, листя якої знищують плісняву, бактерії, віруси та грибки у приміщенні, фільтрують повітря, забираючи з нього пил. А ще стверджують, що саме монстера може поглинати формальдегіди з повітря та сповіщати про наближення дощу — якщо ви побачите на листях крапельки вологи, то незабаром піде дощ.

Як стверджує Вікіпедія, плоди монстери не просто їстівні, а ще й дуже смачні та поживні — в тропічних країнах її навіть вирощували задля плодів. Але будьте обережні, недозрілі ягоди монстери містять велику кількість оксалату кальцію —  отруїтися ними не вийде, а от печія в роті вас дратуватиме тривалий час.

Раніше ми писали про магнітні бурі в листопаді та новий медіа-проєкт «Арабатська Стрілка».

Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x