Ідеальний рецепт для приготування смачного лімонника на швидкоруч. Вам не потрібно відміряти “на глаз” або кількістю ложок. В даному рецепті складові відміряються стаканом. Лімонник вийходить смачним та пухким, тісто замішується за лічені хвилини. Як приготоувати лімонник – смачний пиріг без заморочок за рецептом нашвидкуруч, розповість «Дніпро Регіон».
Інгредієнти для лимонного пирога:
- Кефір – 250 мл;
- Манна крупа – 250 мл;
- Цукор – 250 мл;
- Молоко – 250мл;
- Сіль – 1⁄2 ч. л.;
- Яйце – 2 шт.;
- Олія вершкове – 50 г;
- Борошно – 150 г;
- Розпушувач – 10 г;
- Цукрова пудра – 100 г;
- Сік половини лимона.
Приготування пирога лимонного:
- У миску з кефіром висипаємо манну крупу та цукровий пісок, збиваємо компоненти віночком до розчинення. Розбиваємо в кефір яйця, солимо і перемішуємо.
- Розтоплюємо вершкове масло, додаємо в суміш манної крупи і кефіру. Просіюємо в кефір борошно, висипаємо розпушувач і замішуємо густе тісто.
- Застилаємо форму для випікання пергаментом. Стінки змащуємо вершковим маслом, покриваємо пергаментом.
- Викладаємо тісто у форму, розподіляємо рівним шаром по поверхні.
- Випікаємо пиріг при 180 градусах у духовці 50 хвилин.
- Протикаємо пиріг шпажкою по всій поверхні, заливаємо молоком верхівку.
- Залишаємо пиріг остигати. У цей час для глазурі змішуємо цукрову пудру та лимонний сік.
- Покриваємо пиріг зверху глазур’ю з лимонного соку та цукрової пудри.
Виходить ароматний та пишний простий пиріг.