На Дніпропетровщині, в одній із селищних громад Новомосковського району розгорнули справжній кулінарний фронт. З початку війни вже відправили бійцям понад 9 тис банок тушонки. А ще сотні банок «консервованих» борщу та голубців, понад 30 тис вареників. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, передає «Дніпро Регіон».
Освітяни, а це вчителі та вихователі дитячих садочків, перетворилися на шеф-кухарів. Розпочали з тушонки. Налагодили майже промислове виробництво. Місцеві фермери забезпечили м’ясом і робота закипіла. Виготовили понад 9 тис літрових та півлітрових банок.
Далі додали до асортименту паштети. Консервували каші з м’ясом, готові до споживання.
Навіть домашній борщ для хлопців закатували у банки. Понад 200 відправили на фронт.
Господині проявили фантазію та вирішили для хлопців «консервувати» у трилітрові банки голубці. Кажуть, це їхнє особисте ноу-хау. Готові крученики закладають у банки та стерилізують. Термін зберігання – до 1 місяця. У бійців страва користується великим попитом.
Окремий напрямок виробництва – вареники. Їх з початку війни наліпили понад тонну. Відправляли військовим та переселенцям.