П’ятниця, 3 Травня

Вишневе варення є одним із найпопулярніших видів домашніх заготовок. Його цінують за чудовий смак, ніжний аромат і корисні властивості.

Загалом роблять два види варення з вишні – з кісточками та без них. Другий варіант більш зручний для різноманітної випічки.

Вишневе варення з кісточками

  • Вишня – 500 г
  • Цукор – 900 г

Спершу потрібно простерилізувати банки і кришки. Потім перебрати ягоди, повідривати хвостики та помити їх у декількох водах. Злити воду. Засипати вишню цукром і ретельно перемішати. Якщо ягоди дуже стиглі, то робити все треба акуратно.

Приблизно через півгодини вишня пустить сік. Щойно він з’явився у великій кількості, ввімкнути плиту. Довести вишню до кипіння. При цьому потрібно знімати піну ложкою або лопаткою.

Коли все охололо, знову покласти посудину на вогонь. Варити 5 хвилин, потім відставити. Повторити процедуру втретє. В останній раз кипляче варення розкласти по банках і закрутити їх.

“Королівське” вишневе варення

  • Вишні, очищені від кісточок – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Насамперед добре промити содою банки та кришки і стерилізувати їх будь-яким способом.

Вишні ретельно промити, дати стекти воді. Очистити вишні від кісточок. Засипати ягоди цукром у великій посуді. Дати постояти доти, поки цукор не стане вишневого кольору, а ягоди не пустить сік.

Потім двома руками акуратно перетрусити миску з боку в бік, щоб цукор опустився вниз.

Покласти миску на вогонь. Щойно закипить, кип’ятити на маленькому вогні 5 хвилин. Зняти з вогню і залишити на 3-5 годин. Другий раз знову поставити миску з вишневим варенням на плиту, довести до кипіння, варити на маленькому вогні 5 хвилин, після чого також залишити на 3-5 годин. І в третій раз – аналогічно.

Гаряче варення розлити по стерилізованих банках. Закрити банки стерилізованими кришками. Перевернути їх, накрити теплою ковдрою та дати повільно охолонути.

Шоколадно-вишневе варення

  • Вишня без кісточок – 500 г
  • Цукор – 1 ст.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Шоколад гіркий чорний – 100 г
  • Ром темний або коньяк (за бажанням) – 100 мл
  • Вода – 50 мл
  • Вишню без кісточок висипати у каструлю. Додати воду, лимонний сік та цукор. Помішуючи, довести до кипіння. Зменшити вогонь і влити ром або коньяк. Варити на невеликому вогні хвилин 20-25, періодично помішуючи.Зняти каструлю з вогню й додати поламаний на шматочки шоколад. Перемішати до його повного розчинення. Остудити й можна ласувати.

    Таке варення буде чудовим соусом до оладок, тостів і подібних смаколиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

3 1 голос
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: