Неділя, 22 Грудня

Хурма – це тропічна культура, батьківщиною якої є Китай. В теперішній час хурму вирощують і в Україні.  У світі налічується більше ніж 1500 сотень видів цієї рослини.

Кому корисно вживати хурму

Хурма багата на вітаміни, особливо А, С і В; а також на мікроелементи: йод, залізо, кальцій, калій, фосфор, марганець, магній.

Хурма корисна для профілактики:

  • авітамінозу, залізодефіцитної анемії, при цинзі;
  • завдяки високому вмісту йоду в хурмі,  знижується ризик захворювань щитовидної залози, потрібно з’їдати всього 2 плоди на добу;
  • впливає на роботу шлунково-кишкового тракту при виразковій хворобі;
  • хвороби печінки і нирок;
  • антибактеріальні властивості допомагають боротися з патологічно кишковою флорою;
  • при захворюваннях серця і судин;
  • Знижується ризик атеросклерозу;
  • а сечогінний ефект ягоди допомагає знімати набряки, що утворилися із-за поганої роботи серця;
  • рекомендується як засіб для загального оздоровлення;
  • відновлення нервової системи і всього організму.

    Хурма: користь та шкода для організму людини

Кому не бажано вживати хурму

  • Людям, які страждають на діабет та мають  порушення  роботи підшлункової залози, вживати хурму не можна, в ягоді близько 25% сахарози.
  • Дітям до 3-х років давати хурму не можна, із-за вмісту таніну, який надає ягоді терпкий смак. Найбільше його в шкірці, тому перед вживання рекомендується знімати шкірку. Також таніни можуть заважати травному процесу.
  •  Людям, які страждають на запори та  геморой, необхідно з обережністю їсти цю ягоду. При переїданні хурма може викликати і зворотний ефект – пронос і блювоту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: