Якщо ви шукали мариновані огірки на зиму, щоб добре зберігалися у квартирі, то цей рецепт саме для вас! Огірочки хрумкі, смачні, тож сміливо готуйте велику порцію! Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Літо ще у розпалі, а значить, саме час подбати про запаси на зиму. Сьогодні пропонуємо вам рецепт консервованих огірків, які неодмінно порадують вас своїм хрумким смаком та ароматом. Цей рецепт розроблений спеціально для зберігання в умовах квартири, адже він не потребує стерилізації.
Інгредієнти:
- огірки – об’єм для банки 1 літр;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- парасольки кропу – 2 шт.;
- перець горошком – 10 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- вода – літр;
- сіль – 1 ст. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- оцет 9% – 100 мл.
Приготування:
Огірки промиваємо в тазу з холодною водою залишаємо на пару годин. Нарізаємо маленьким кубиком цибулю, шаткуємо ножицями парасольки кропу.
У банку викладаємо 2 столові ложки цибулі, кріп, а потім утрамбовуємо огірки. Додаємо в банку перець горошком та лаврове листя.
Виливаємо у каструлю воду, на середньому вогні починаємо доводити до кипіння. У цей час висипаємо у воду сіль та цукровий пісок, потрібно гранули розчинити.
У киплячу рідину виливаємо оцет.
Киплячий маринад виливаємо у банку з огірками, закриваємо кришкою. У велику каструлю на дно застилаємо рушник, наливаємо теплу воду.
На рушник ставимо банки з огірками, доводимо до кипіння. Кип’ятити огірки рекомендується 15 хвилин.
Якщо банки менші за літр, то скорочуємо час до 10-12 хвилин.
Закочуємо банки після кип’ятіння, перевертаємо кришкою донизу. Укутуємо банки в рушник і чекаємо, поки повністю охолонуть.
Ще один рецепт консервованих огірків
Інгредієнти:
- Огірки (кількість залежно від розміру вашої ємності)
- Вода
- Оцет 9% – 1 столова ложка на 1 літр води
- Сіль – 1 столова ложка з гіркою на 1 літр води
- Цукор – 1 столова ложка на 1 літр води
- Чорний перець горошком – 4-5 шт. на 1 літр води
- Лавровий лист – 1 шт. на 1 літр води
- Кріп з парасольками – за смаком
- Часник – 2-3 зубчики на 1 літр води
- Перець гіркий (за бажанням)
Приготування:
- Підготуйте огірки. Оберіть невеликі, щільні огірки з пухирчастою шкіркою. Ретельно їх вимийте та замочіть у холодній воді на 2-3 години.
- Підготуйте банки. Банки та кришки ретельно вимийте з содою та простерилізуйте будь-яким зручним способом.
- На дно банок викладіть лавровий лист, кріп з парасольками, часник, перець горошком і (за бажанням) гіркий перець.
- Щільно укладіть огірки в банки.
- Залийте огірки окропом до верху.
- Накрийте банки кришками і залиште на 10-15 хвилин.
- Злийте воду з банок в каструлю.
- Додайте до води сіль, цукор та оцет. Доведіть до кипіння та проваріть 1-2 хвилини.
- Залийте огірки гарячим маринадом до верху.
- Закатайте банки кришками.
- Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою.
- Залиште банки в такому положенні до повного охолодження.
Зберігайте консервовані огірки в прохолодному, темному місці.
Смачного!
Поради:
- Для кращого хрускоту огірків можна додати у воду 1 столову ложку спирту або горілки.
- Замість чорного перцю горошком можна використовувати перець духмяний.
- Якщо ви хочете, щоб огірки мали більш пікантний смак, можна додати до маринаду трохи гірчиці в зернах.
- Цей рецепт можна використовувати і для інших овочів, таких як кабачки, патисони, баклажани.
Зверніть увагу:
- Не використовуйте йодовану сіль для консервування, адже це може призвести до потемніння огірків.
- Важливо ретельно вимити та простерилізувати банки та кришки, щоб уникнути псування консервації.
- Зберігайте консервовані огірки в прохолодному, темному місці, щоб вони не втратили свій смак та аромат.
Ці рецепти маринованих огірків є одними із найпростіших. При цьому він є найкращим у господинь!