Понеділок, 16 Вересня

Якщо ви шукали мариновані огірки на зиму, щоб добре зберігалися у квартирі, то цей рецепт саме для вас! Огірочки хрумкі, смачні, тож сміливо готуйте велику порцію! Про це повідомляє Дніпро Регіон.

Літо ще у розпалі, а значить, саме час подбати про запаси на зиму. Сьогодні пропонуємо вам рецепт консервованих огірків, які неодмінно порадують вас своїм хрумким смаком та ароматом. Цей рецепт розроблений спеціально для зберігання в умовах квартири, адже він не потребує стерилізації.

Інгредієнти:

  • огірки – об’єм для банки 1 літр;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • парасольки кропу – 2 шт.;
  • перець горошком – 10 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • вода – літр;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • оцет 9% – 100 мл.

Приготування:

Огірки промиваємо в тазу з холодною водою залишаємо на пару годин. Нарізаємо маленьким кубиком цибулю, шаткуємо ножицями парасольки кропу.

У банку викладаємо 2 столові ложки цибулі, кріп, а потім утрамбовуємо огірки. Додаємо в банку перець горошком та лаврове листя.

Виливаємо у каструлю воду, на середньому вогні починаємо доводити до кипіння. У цей час висипаємо у воду сіль та цукровий пісок, потрібно гранули розчинити.

У киплячу рідину виливаємо оцет.

Киплячий маринад виливаємо у банку з огірками, закриваємо кришкою. У велику каструлю на дно застилаємо рушник, наливаємо теплу воду.

На рушник ставимо банки з огірками, доводимо до кипіння. Кип’ятити огірки рекомендується 15 хвилин.

Якщо банки менші за літр, то скорочуємо час до 10-12 хвилин.

Закочуємо банки після кип’ятіння, перевертаємо кришкою донизу. Укутуємо банки в рушник і чекаємо, поки повністю охолонуть.

Ще один рецепт консервованих огірків

Інгредієнти:

  • Огірки (кількість залежно від розміру вашої ємності)
  • Вода
  • Оцет 9% – 1 столова ложка на 1 літр води
  • Сіль – 1 столова ложка з гіркою на 1 літр води
  • Цукор – 1 столова ложка на 1 літр води
  • Чорний перець горошком – 4-5 шт. на 1 літр води
  • Лавровий лист – 1 шт. на 1 літр води
  • Кріп з парасольками – за смаком
  • Часник – 2-3 зубчики на 1 літр води
  • Перець гіркий (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготуйте огірки. Оберіть невеликі, щільні огірки з пухирчастою шкіркою. Ретельно їх вимийте та замочіть у холодній воді на 2-3 години.
  2. Підготуйте банки. Банки та кришки ретельно вимийте з содою та простерилізуйте будь-яким зручним способом.
  3. На дно банок викладіть лавровий лист, кріп з парасольками, часник, перець горошком і (за бажанням) гіркий перець.
  4. Щільно укладіть огірки в банки.
  5. Залийте огірки окропом до верху.
  6. Накрийте банки кришками і залиште на 10-15 хвилин.
  7. Злийте воду з банок в каструлю.
  8. Додайте до води сіль, цукор та оцет. Доведіть до кипіння та проваріть 1-2 хвилини.
  9. Залийте огірки гарячим маринадом до верху.
  10. Закатайте банки кришками.
  11. Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою.
  12. Залиште банки в такому положенні до повного охолодження.

Зберігайте консервовані огірки в прохолодному, темному місці.

Смачного!

Поради:

  • Для кращого хрускоту огірків можна додати у воду 1 столову ложку спирту або горілки.
  • Замість чорного перцю горошком можна використовувати перець духмяний.
  • Якщо ви хочете, щоб огірки мали більш пікантний смак, можна додати до маринаду трохи гірчиці в зернах.
  • Цей рецепт можна використовувати і для інших овочів, таких як кабачки, патисони, баклажани.

Зверніть увагу:

  • Не використовуйте йодовану сіль для консервування, адже це може призвести до потемніння огірків.
  • Важливо ретельно вимити та простерилізувати банки та кришки, щоб уникнути псування консервації.
  • Зберігайте консервовані огірки в прохолодному, темному місці, щоб вони не втратили свій смак та аромат.

Ці рецепти маринованих огірків є одними із найпростіших. При цьому він є найкращим у господинь!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: