В нашому уявленні, кекси –це тільки солодка випічка. Пропонуємо зробити кекси з риби. По-перше, це не звично, по-друге, це смачно та ситно, по-трете, це може бути родзинкою святкового столу чи окремим повсякденим блюдом. Рецептом кексів з риби ділиться «Дніпро Регіон».
Інгредієнти:
- Два курячих яйця
- Сто п’ятдесят грамів сметани
- Сто грамів твердого сиру
- Двісті грамів риб’ячого філе (можете взяти філе будь-якої риби)
- Сто п’ятдесят грамів борошна
- Дві столові ложки кропу
- Десять грамів розпушувача
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
- Спочатку візьміть миску й розбийте туди яйця та ретельно їх перемішайте виделкою.
- Потім додайте сметану, кріп, натертий на мілкій тертці твердий сир та сіль за смаком. Важливий момент: орієнтуйтесь на солоність риби для кексів. Якщо вона доволі солона, то в тісто додавайте менше солі.
- Отриману масу ретельно перемішайте для того, щоб компоненти рівномірно розподілились.
- Далі наріжте філе риби маленькими кубиками й також засипте в цю миску. І знову ретельно перемішуємо масу.
- Візьміть сито й просійте борошно в миску із рибою. Додайте розпушувач і починіть вимішувати тісто.
- Візьміть форму для випікання й змастіть її олією. Потім розкладіть тісто по формочкам.
- Помістіть кекси у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, і випікайте 20-30 хвилин.
Важливо: для того, щоб кекси під час запікання не вилізли з форми, потрібно правильно розподілити кількість тіста. В ідеалі варто заповнити форму на 1/3. Коли ви дістанете кекси з духовки, то вони збільшаться в об’ємі майже вдвічі.
Залишилось почекати, поки кексики охолонуть, й можна дегустувати.