Незважаючи на комфортно обладнані кухні, багато жителів міста інколи згадують страви, приготовані на вогнищі, а ще краще в печі. Тим, хто тужить по сільській кухні, пропонуємо приготувати гречану кашу зі свининою та овочами по-сільськи у горщику.
Звичайно, міська духова шафа не замінить справжню піч, але страва вийде ситною і майже як у селі.
Для приготування потрібно:
- 2 склянки гречки;
- 400 г свинини;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- 4 склянки бульйону.
Як готувати гречану кашу зі свининою та овочами по-сільськи у горщику:
- Готувати цю кашу зі свининою зовсім необов’язково. Можна сміливо використати яловичину або курку.
Насамперед займіться м’ясом. Його потрібно промити та нарізати середніми кубиками. - Чистимо цибулю і ріжемо її півкільцями.
- Складаємо м’ясо та цибулю у горщик і засипаємо промитою гречаною крупою.
- Тепер залишиться влити бульйон, посолити, додати спеції до смаку, накрити горщик кришкою і поставити його в розігріту до 180 градусів духовку.
Каша буде готова за 40 хвилин.
До столу її подають гарячою, додавши вершкове масло.