fbpx

Картопля, сталь та пластик: вчені розповіли, на чому живе коронавірус

Картопля, сталь та пластик: вчені розповіли, на чому живе коронавірус

Науковці з’ясували, що виживання Covid–19 подібне з виживанням збудника атипової пневмонії.

Період піврозпаду нового китайського коронавірусу найдовше триває на поверхні картоплі, а також на сталевих та пластикових виробах повідомляє “Дніпро Регіон” за посиланням на “Дзеркало тижня“.  Такого висновку дійшли британські вчені під час дослідження щодо стабільності коронавірусу Covid–19 порівняно з вірусом SARS.

Науковці імітували ситуацію, в якій людина намагається інфікуватися, коли на неї чхають, кашляють, або ж коли вона торкається до різних продуктів та предметів.

Щоб зімітувати чхання, вони використовували спеціальний розпилюючий аерозоль. Потім вони досліджували, як довго вірус збережеться на різних поверхнях. Після дослідження стало відомо, що найдовше інфекція зберігається на пластику – до 72 годин, та на сталі – до 50 годин. Крім цього, вірус 20 години тримається на поверхні картоплі, та 4 – на міді.

Також учені виявили, що виживання Covid–19 подібне з виживанням збудника атипової пневмонії.

“Це показує, що відмінності в епідеміологічних характеристиках цих вірусів, ймовірно, обумовлені іншими факторами”, – зробили висновок автори роботи.

Раніше повідомлялося,  Хворий на коронавірус може бути небезпечним до 37 днів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: