Субота, 23 Листопада

Вареники з картоплею: класика української кухні. Вареники з картоплею – це страва, яка займає особливе місце в серцях українців. Їх аромат і смак здатні перенести нас у дитинство, нагадати про сімейні обіди та затишні вечори. Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати справжні українські вареники, які будуть смакувати всім без винятку. Про це повідомляє Дніпро Регіон.

Рецепт вареників з картоплею

Інгредієнти:

Борошно – 320 гр.
Вода (окріп) – 200 мл.
Сіль – 0,5 ч.л.
Рослинна олія – 2 ст.л.

Для начинки:

Картопля – 4 шт.
Зелень – за смаком
Рослинна олія
Сіль, перець – за смаком

Приготування:

1. Борошно просіяти, додати сіль, перемішати. Влити олію і окріп. Замісити м’яке еластичне тісто.
Залишити відпочити тісто на 20 хвилин.
2. Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді до готовності. Розім’яти товкачем, посолити, поперчити.
3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії.
Додати обсмажену цибулю до картоплі.
4. Тісто, що відпочило, розкотити в пласт, за допомогою склянки вирізати кола.
5. Викласти 1 ч.л начинки, ретельно защипнути краї тіста, формуючи вареник.
6. Викласти вареники в киплячу воду після того, як спливуть варити ще 3 хвилини.
7. Вареники посипати зеленню.

Простий покроковий рецепт вареників з картоплею

Для тіста:

  • Борошно – 400 г
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 800 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Тісто: Просійте борошно, зробіть в центрі поглиблення. Вбийте яйце, додайте сіль і поступово вливайте воду, замішуючи тісто. Місіть тісто до гладкого стану, потім накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
  2. Начинка: Картоплю відваріть у мундирах, очистіть і розімніть. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору. Змішайте картоплю з цибулею, посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Ліплення: Розкачайте тісто в тонкий пласт, виріжте кружечки. На кожен кружечок покладіть начинку, защипніть краї.
  4. Варіння: Відваріть вареники в підсоленій воді до готовності (близько 5-7 хвилин після того, як вони спливуть).

Подача: Готові вареники поливають розтопленим маслом, сметаною або посипають смаженою цибулею. Смакують вареники як гарячими, так і холодними.

Де смакувати вареники?

Справжні українські вареники можна скуштувати в багатьох закладах української кухні. Також їх часто готують на святкових заходах та фестивалях.

Вареники з картоплею – це не просто страва, це частина нашої культури та традицій. Приготуйте їх вдома і насолоджуйтесь смаком справжньої української кухні!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

5 2 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: