П’ятниця, 3 Травня

20 дуже простих кроків приготування головного блюда великоднього столу для новачків, повідомляє Дніпро Регіон.

У наш час придбати паску на Великдень набагато простіше, ніж зробити її самому. Але для тих, хто вирішив спробувати зробити невід’ємний святковий атрибут самостійно, портал Depo.Запоріжжя підготував зрозумілу покрокову інструкцію з виготовлення пасок. Рецепт навряд чи здивує досвідчених господарок, але буде корисний новачкам у цій справі.

Отже, для 10-12 пасок треба взяти наступні продукти:

  1. Яйця – 10 штук
  2. Молоко – півлітра
  3. Масло вершкове або маргарин – 250 г
  4. Цукор – 0,5 кг
  5. Сметана – півстакана
  6. Олія соняшникова – півстакана
  7. Борошно – 1 кг
  8. Дріжджі сухі – 2 столові ложки
  9. Ванільний цукор – 5 г
  10. Готова глазур та посипка (за бажанням)

Крок 1

Борошно просіюємо. Змішуємо борошно та дріжджі. Трохи борошна можна лишити – й потім додавати його на кожному етапі замішування тіста, аби воно не липло до рук. Туди ж додаємо ванільний цукор.

Крок 2

Розбиваємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків, виливаємо в окремі тарілки.

Крок 3

Тепле (але не гаряче!) молоко вливаємо у суміш борошна та дріжджів та перемішуємо.

Ми отримали тісто, до якого будемо поетапно додавати різні складові.

Важливо: після додавання у тісто кожного нового інгредієнту його треба знову ретельно перемішати.

Крок 4

За допомогою міксеру або блендеру збиваємо яєчні жовтки з половиною цукру до однорідної маси, вливаємо у тісто.

Крок 5

Масло треба розтопити на маленькому вогні або водяній бані. Воно має бути теплим, але не кипіти.

Крок 6

Яєчні білки збиваємо та додаємо до тіста.

Крок 7

Розмішуємо сметану з половиною цукру, додаємо до тіста.

Крок 8

Заливаємо до тіста соняшникову олію (лишити одну столову ложку).

Крок 9

Іноді у тісто додають родзинки, але, на думку нашої господині, цього краще не робити – роздинки “садять” тісто.

Крок 10

Ще раз вимішуємо тісто, кладемо у велику ємність (у кілька разів більшу за первісний обсяг тіста).

Крок 11

Бажано намазати тісто залишками олії, аби воно не підсохло.

Крок 12

Лишаємо тісто у теплому місці мінімум на 2 години. Серед способів створення теплого місця – загортання ємності у ковдру або встановлення її на іншу ємність із гарячою водою.

Крок 13

Поки тісто підходить, вмикаємо духовку. Ставити форми з пасками треба в добре розігріту пічку.

Крок 14

Якщо ви використовуєте не одноразові (паперові), а металеві форми, треба вирізати з пергаментного паперу коло такого ж діаметру, як і форма, і покласти його на дно.

Крок 15

Заливаємо тісто у форми приблизно на одну третину.

Крок 16

Ставимо в духовку. Пекти приблизно півтори години при температурі 180-220 градусів. Першу годину духовку краще не відкривати – тісто може “сісти”.

Крок 17

Дістаємо форми з готовими пасками.

Крок 18

Акуратно витягуємо паски з форм. Паперову можна просто обірвати, металеву краще взяти та трохи потрусити. Якщо паска не витягується, можна відділити тісто від стінки форми ножем.

Крок 19

Готуємо глазур. Можна приготувати лише з натуральних продуктів: збити яєчний білок з цукром. Але така глазур може вийти занадто рідкою, тому краще збивати білок з готовим порошком, який продається в магазинах.

Крок 20

Чекаємо, коли глазур трошки затвердіє, і посипаємо кондитерською посипкою.

Паски печуть за кілька днів до Великодня – на Страсному тижні. Згідно із канонами церкви, випікання пасок дозволяється в середу і четвер. Більшість віруючих вважають за краще готувати випічку в Чистий четвер,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: