У більшості при слові лимонад асоціації виникають із солодким газуванням, від якого в спеку пити хочеться ще більше.
Рецепт приготування домашнього лимонаду давно не секрет. Здебільшого його готують із цитрусових. Розкажемо, як приготувати полуничний напій.
Для приготування полуничного лимонаду потрібно:
натуральний мед 400 г;
вода питна – 1,7 літри;
полуниця – 450 гр;
натуральний лимонний сік – 350 г;
лід.
Як приготувати полуничний лимонад без цукру:
Розчиніть мед у воді. Якщо мед гутий, то найпростіше це зробити в теплій воді, а потім охолодити її в холодильнику.
Якщо немає бажання возитися, можна перемішати мед з водою блендером або міксером.
Потім у блендері потрібно подрібнити полуницю, як слід віджати сік, щоб насіння та м’якоть не потрапили в лимонад.
Простіше це робити за допомогою марлі, чи протираючи ягідну масу через дрібне сито.
У фіналі полуничний сік змішують із медовою водою.
Щоб вичавити сік з лимона без залишку, його слід на 15-30 секунд покласти в мікрохвильову піч (залежно від розміру плода і потужності техніки).
Видавити сік, змішати з полунично-медовою водою і охолодити в холодильнику. При цьому можна додати листя м’яти або меліси.
Розлийте лимонад у склянки з льодом та насолоджуйтесь прохолодою!