Наше абрикосове варення з мигдалем ідеальне! Пасуватиме до млинців та оладок, як начинка для домашніх пирогів чи пиріжків, або стане солодкою ноткою у ранковій каші. Щоб приготувати такий смаколик потрібні лише фрукти, мигдальні пластівці та цукор. Від кількості останнього буде залежати як смак, так і консистенція, повідомляє «Дніпро Регіон»
Поради з приготування абрикосового варення з мигдалем:
Абрикоси беріть будь-якого сорту. Якщо плоди тверді, то їхня форма в процесі варіння не зміниться. Якщо м’які чи перестиглі, то варення стане більш схожим на джем. Перед приготуванням обов’язково спробуйте фрукти. Якщо кислі, то збільште за бажанням кількість цукру. До варення ми додали пластівці мигдалю, але можна використати й цілі горіхи чи замінити їх волоськими або кедровими.
Пропонуємо розливати готове варення по невеличких банках, бо так зручно вживати за один-два рази.