Галушки – справжне українське блюдо. Можна, навіть сказати, що друге після сала. «Дніпро Регіон» пропонує вам приготувати картопляні галушки з сиром за рецептом відомого повара Євгена Клопотенка.
Для приготування галушок потрібна картопля із середнім або високим вмістом крохмалю, така буде жовтою всередині. А якщо потерти дві половинки одна об іншу, то на їх поверхні з’являється крохмаль.
Беремо картоплю середнього розміру, щоб пропорції інгредієнтів були такими, як в рецепті. Тоді вийде пружне тісто, яке не липне до рук. У випадку, якщо воно не таке, просто додаємо ще трішки борошна. Тут багато чого залежить від розміру картоплі та вологості кисломолочного сиру. Регулюємо самі, вимішуючи тугеньке тісто.
Як приготувати картопляні галушки з сиром
Інгрідієнти:
- 4 картоплі середнього розміру
- 1 яйце
- 200-250 г борошна
- 75 г вершкового масла 82,5%
- 150 г кисломолочного сиру 9%
- зелень петрушки (для подачі)
- сіль та перець до смаку
- сметана (для подачі)
Картопляні галушки з сиром: покроковий рецепт
- Почистьте 4 картоплини середнього розміру, розріжте на рівні часточки, перекладіть в каструлю, залийте водою, щоб повністю покрила овочі та варіть до готовності. Я на це витратив 20 хвилин.
- Варену готову картоплю відкиньте на друшляк та залиште, щоб стекла вся рідина.
- Після цього перекладіть її в глибоку миску та добре потовчіть. Залиште остигнути на 10-15 хвилин, потім вбийте яйце, додайте сіль та 200-250 г борошна. Спочатку перемішайте ложкою, а потім замісіть туге тісто руками.
- Розкачайте тісто в пласт завтовшки 1 см та поріжте на галушки у формі ромбів або квадратів.
- Поставте воду у каструлі, щоб закипіла. Посоліть її та одразу кладіть галушки, помішуючи, щоб не прилипали до дна. Коли вони спливуть – можете діставати шумівкою та перекладати в глибоку миску.
- До готових картопляних галушок додайте 75 г вершкового масла 82,5%. За бажанням ви можете розтопити його на пательні до характерного горіхового аромату і потім уже полити страву.
- Викладайте галушки на тарілку, зверху притрусіть 150 г кисломолочного сиру 9% та за бажанням посіченою зеленню. Найкраще вони смакують із жирною сметаною.