Як приготувати соус ткемалі зі слив по рецепту відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, передає «Дніпро Регіон».
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 л готового соусу:
ДО РИБИ І М’ЯСА. ГОТУЄМО ГРУЗИНСЬКИЙ СОУС ТКЕМАЛІ ЗІ СЛИВ НА ЗИМУ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування соусу на зиму ткемалі.

КРОК 2
Помийте 1 кг слив і видаліть кісточки.

КРОК 3
Перекладіть їх в каструлю і залийте ½ склянки води.

КРОК 4
Додайте 1 ст. л. цукру та 3-4 ч. л. солі. Зробіть середній вогонь.

КРОК 5
Далі візьміть 10 гілочок м’яти або меліси та 15 гілочок кінзи, дрібно порубайте. Одну головку часнику очистіть і дрібно поріжте, а з перцю чилі видаліть плодоніжки і теж дрібно наріжте.

КРОК 6
Варіть сливи з цукром та сіллю 30 хвилин, потім перебийте блендером.

КРОК 7
Додайте 2 ч. л. хмелі-сунелі.

КРОК 8
Після додайте подрібнений часник, зелень кінзи і м’яти та перець чилі. Варіть ще 10 хвилин.

КРОК 9
А тепер розливайте по підготовленим і стерилізованим банкам.

Готувати – це просто!