Хто відмовить собі у задоволенні поласувати ніжними, домашніми творожними сирками в шоколадній глазурі? Це не тільки смачно, а й корисно, адже творог – джерело кальцію та білка, необхідних для здоров’я кісток і м’язів. А шоколад піднімає настрій і заряджає енергією. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Чому домашні сирки кращі за магазинні?
- Натуральні інгредієнти: Ви самі контролюєте якість продуктів, які використовуєте для приготування.
- Відсутність консервантів і барвників: Домашні сирки не містять шкідливих добавок.
- Різноманітність смаків: Ви можете експериментувати з різними начинками та видами шоколаду.
Домашні шоколадні творожні сирки
Інгредієнти:
Кисломочний сир 5% – 350 гр.
Цукрова пудра – 50 гр.
Вершкове масло – 40 гр.
Ваніль
Молочний шоколад – 160-170 гр.
Кокосова олія – 30 гр.
Приготування:
1. Сир поєднати з цукровою пудрою, ваніллю та розтопленим вершковим маслом. Перебити блендером до однорідної консистенції.
2. Відрізати харчову плівку, за допомогою мішка відсадити дві полоски сирної суміші, довжиною з вказівний палець.
3. Наповнювач також перекласти у мішок, та відсадити смужку начинки.
4. Зверху на смужку начинки відсадити ще одну сирну, та все обережно завернути за допомогою плівки.
5. Відправити в морозилку на 2-3 години.
6. На водяній бані розтопити шоколад з олією.
7. Сирок дістати з морозилки, надягнути на шпажку, та занурити у склянку з шоколадом, щоб весь сирок покрився.
8. Дістати, почекати кілька секунд поки шоколад не стане матовим на сирку, та викласти на пергамент.