Пиріг виходить соковитим, ніжним, з тонким хрустким коржем. Родзинкою цього рецепту є те, що яблука потрібно замочувати в ароматному алкоголі. Якщо для вас не підходить варіант з алкоголем, то можна замінити на апельсиновий сік. Як приготувати Трансільванський яблуневи пиріг, розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
Начинка:
- 700-800г очищених та нарізаних тонкими пластинами яблук (це 1кг цілих яблук);
- 4-6 столових ложок цукру (залежить від кислоти яблук);
- 1 жменю ізюму за бажанням;Ароматний алкоголь на бажання.
Тісто:
- 180г борошна;
- 90г холодного вершкового масла;
- 60г цукру або пудри;
- 1 ч. л. розпушувача;
- Ваніль за бажанням
Заливка:
- 2 яйця;
- 40г цукру;
- 30г м’якого вершкового масла.
Як приготувати яблуневий пиріг Трансільванський:
1. Начинка:
В яблука додайте жменю родзинок, цукор, залийте це 4-5 ст.л.ароматного алкоголю (ром, коньяк). Для когось алкоголь неприйнятний у випічці, використовуйте таку ж кількість свіжого апельсинового соку. Періодично перемішуйте, залишивши під кришкою на кілька годин або на ніч у холодильнику. Якщо пиріг робиться без алкоголю, можна яблука використовувати відразу.
2. Тісто:
Духовку розігрійте до 190-200С. Вистеліть пергаментом форму діаметром 23 см. Перетріть у комбайні або руками до стану хлібних крихт борошно, цукор, розпушувач, вершкове масло, ваніль. Утрамбуйте корж на дно форми. Зверху викладіть проціджені від соку яблука, якщо ви їх замочували в алкоголі, зберегти сік. Можна ще зверху присипати їх 1 ст.л.цукри, якщо вони кислі. Відправити в духовку на 30 хвилин, зробити заливку, змішавши віночком складові.
3. Заливання:
Коли пиріг простоїть в духовці 30 хвилин, дістати його, залити заливкою і відправити в духовку знову на 15 хвилин до рум’яності верхнього шару. Дістати і в гарячому вигляді залити пиріг соком, що залишився. Повністю остудити у формі. Приємного для всіх апетиту.